לכל העצלנים הכנת משקה סחלב בקלי קלות, לפי מתכון סחלב של אתר חיפה. סך קלוריות משוער לכוס 200 מל כ - 200 קלוריות.הכנת משקה סחלב ביתי, לא פחות טעים מהסחלב של אבולעפיה ביפו. מתכון קל ופשוט לחורף שאפשר להכין יחד עם הילדים.
מתכון סחלבלכל העצלנים הכנת משקה סחלב בקלי קלות, לפי מתכון סחלב של אתר
חיפה. סך קלוריות משוער לכוס 200 מל כ - 200 קלוריות.
הכנת משקה סחלב ביתי, לא פחות טעים מהסחלב של אבולעפיה ביפו. מתכון קל ופשוט לחורף שאפשר להכין יחד עם הילדים.
מצרכים :
חצי ליטר חלב
חצי ליטר מים
5 כפות של קורנפלור
5 טיפות מי וורדים
5 כפות סוכר
שברי אגוזים
* את טיפות מי וורדים ניתן לרכוש לרוב בחנויות תבלינים ומן הסתם גם אגוזי מלך לקישוט . המכירה הינה לרוב בבקבוקון קטן יותר מבקבוק תמצית רום המוכרת.
הכמות הינה כ 5 מנות - כוסות של 200 מילי ליטר, שזה בערך כוס שתיה ממוצעת.
שאלת הקלוריות - לכוס אחת - הינן בחישוב משוער של :
40 קלוריות לכף קורנפלור
80 קלוריות לכף סוכר
60 קלוריות לחצי כוס חלב 3% רגיל.
20 קלוריות למעט שברי אגוזים
ההכנה די פשוטה אבל יש להקפיד על הסדר:
ראשית מרתיחים את חצי ליטר המים בקומקום ומניחים אותו להמשך.
לתוך סיר מוזגים חצי ליטר חלב מוסיפים את 5 כפות הקונפלור ובוחשים עד שכל הגושים מתמוססים לתוך נוזל החלב.
מניחים על הכיריים ומתחילים לחמם, תוך כדי מוזגים לסיר במנות קטנות את חצי ליטר המים הרותחים, תוך כדי בחישה.
מוזגים ומערבבים למניעת התגבשות של הקונפלור לגושים. ממשיכים לערבב עד שהנוזל הופך לסמיך, ואז מוסיפים את מי הוורדים.
מערבבים כמה שניות ומסירים מהכיריים
יוצקים עם מצקת לכוסות, מפזרים מעל מעט קינמון. אפשר לקשט בשברי בוטנים ואגוזים, פירורי שוקולד וכדומה.
משנה זהירות עם ילדים, להגיש עם כפית כי המשקה חם ושומר על טמפרטורה גבוהה למשך זמן ממושך. מצויין לחימום בימים קרים.
בתאבון.